background

سولفات آمونیوم گرانول

با توجه به میزان و نوع تقاضای بازار ، سولفات آمونیوم در گرید و فرم های متفاوتی تولید میشود. برخی از آن ها پرمصرف تر و بازارپسند تر و برخی کم مصرف تر و دارای بازارپسندی کمتری هستند و این تفاوت تقاضا باعث افزایش و یا کاهش قیمت های آن ها میشود. همچنین با توجه به شیوه و فرآیند تولید گرید و فرم آن مشخص میشود.

اشکال رایج در بازار خرید و فروش کودهای کشاورزی به شرح زیر هستند :

  • سولفات آمونیوم کریستال (Crystal)
  • سولفات آمونیوم گرانول (Granular)
  • سولفات آمونیوم فشرده شده (Compacted)
  • سولفات آمونیوم پودری (Powdery)
  • سولفات آمونیوم گرید استاندارد (Standard grade crystal)
  • سولفات آمونیوم گرید با کیفیت پایین (Low grade crystal)
sulfate-image

در بین اشکال و گرید های مختلف این محصول ، فرم کریستال و گرانول پر تقاضا ترین فرم در بازار است.

یکی از ویژگی های مورد توجه در مصرف کودهای مختلف به ویژه سولفات آمونیوم ، میزان حلالیت کود در آب است.

میزان حلالیت با توجه به روش مصرف کود در مزارع و باغات ، نقش مهمی در روش مورد انتخاب برای در دسترس قرار گرفتن عناصر برای گیاه دارد .

به طور مثال در روش‌های محلول‌پاشی و یا کوددهی آبیاری، حلالیت بالا باعث میشود کود سریعتر در آب حل شده و با سرعت بیشتری در اختیار گیاه قرار بگیرد.

در روش‌های دیگر مانند چال کود ، کانال کود و پاشش دستی و پخش سطحی بهتر است میزان حلالیت کود تدریجی و آهسته باشد تا به آرامی در اختیار گیاه قرار گیرد و  آبشویی نشود.

با توجه به این موضوع ، متناسب با نوع روش کوددهی میتوان اشکال مختلف سولفات آمونیوم را مورد مصرف قرار داد و هر فرمی میتواند در شیوه مصرف های متفاوت دارای مزایایی باشد.

سولفات آمونیوم گرانول بارنو با توجه به شکل ظاهری و خواص فیزیکی که دارد به روش های متفاوتی قابل استفاده است :

  • چالکود
  • کانال کود
  • کود پاشی با ماشین آلات کشاورزی
  • پاشش روی خاک

 

تولید سولفات آمونیوم گرانول معمولا با دو روش گرانول با مواد افزودنی و بدون آن انجام میشود ، که در روش اول هسته مرکزی محصول ترکیباتی به جز سولفات آمونیوم هستند و در این روش ترکیب شیمیایی و آنالیز محصول متفاوت خواهد شد و درصد ناخالصی آن بیشتر است.

سولفات آمونیوم گرانول بارنو با تکنولوژی بدون افزودنی تولید شده که از کیفیت و عمر انبارداری بالایی برخوردار بوده و هیچگونه ناخالصی در آن وجود ندارد. شاخص یکنواختی بالایی داشته و در حمل و نقل مسافت های طولانی نیز فرم خود را از دست نمیدهد.

مزایای کود سولفات آمونیوم گرانول بارنو

  • 1

    در برخی از شرایط های کشت و یا باغات لازم است کود به گونه ای در اختیار گیاه قرار گیرد که به صورت تدریجی عناصر آن آزاد شود و گیاه در مدت زمان معینی آن را دریافت کند. کود سولفات آمونیوم با فرم گرانول بارنو از این قبیل کودها بود و به صورت آهسته در اختیار ریشه گیاه قرار میگیرد.

  • 2

    سهولت مصرف کودهای شیمیایی با توجه به مساحت کشت نیز از عوامل دیگری است که در انتخاب فرم کود سولفات آمونیوم بارنو موثر است. در مزارع با وسعت بالا معمولا مصرف کودهای گرانول رایج تر است ، چرا که کودهای پودری پاشش سخت تری داشته ، دریفت و بادبردگی بیشتری خواهند داشت ، بنابراین با پخش سطحی و شخم مزارع هم در زمان برای انجام این فرآیند صرفه‌جویی شده و هم نتیجه مورد قبول واقع میشود.

  • 3

    در برخی موارد نیز کشاورزان ترجیح میدهند با استفاده از ماشین آلات و دستگاه های کود کار پخش کود را انجام دهند . این موضوع زمانی میسر است که کود دارای اندازه بزرگتر از فرم کریستال و دارای دانه بندی مشخصی باشد ، بنابراین کشاورزان در مدت زمان معینی میتوانند کود ها را در مزارع پخش کنند. کود سولفات آمونیوم گرانول با تمامی ویژگی های مطلوب امکان پخش توسط ماشین آلات کودپاش را دارا می باشد.

  • 4

    در برخی مناطق که درصد رطوبت هوا بالا می باشد ، استفاده از کودهای گرانول رایج تر است.چرا که کودهای با فرم پودری و کریستال در حین مصرف ممکن است رطوبت موجود در هوا را جذب کنند و پخش یکنواخت در مزارع صورت نگیرد. کود سولفات آمونیوم گرانول بارنو قابل مصرف در این مناطق بوده و هیچگونه محدودیت مصرفی نخواهد داشت.

  • 5

    امروزه با استفاده از کود سولفات آمونیوم گرانول بارنو و استفاده از این ساختار، زحمت کوددهی چندین باره کم شده و زمان تغذیه گیاهان را طولانی‌تر می‌کند. حتی زمانی که تصمیم می‌گیرید از حالت محلول در آب استفاده کنید؛ باز هم نسبت به سایر کودها، زمان تغذیه گیاهان طولانی‌تر شده و نیازی به کوددهی چندین‌باره پیدا نخواهید کرد. با کاهش دفعات کوددهی، هم در وقت شما صرفه‌جویی می‌شود و هم هزینه ناشی از حمل‌و‌نقل و استفاده از ابزارهای متفاوت برای شما به حداقل خواهد رسید.

زمان و مقدار مصرف کود سولفات آمونیوم گرانول بارنو

طبق اعلام سامانه جامع مواد کودی ، سولفات آمونیوم  در زمین های زراعی قبل از کشت و بعد از تشکیل خوشه ، در باغات در اوایل بهار به صورت چالکود و قبل از فصل رویش ، در گلخانه ها   4 الی 6 هفته پس از کشت و طی دوره رشد مصرف میگردد ، میزان مصرف در انواع محصولات کشاورزی متفاوت بوده و بایستی بر اساس نوع خاک ، نوع گیاه کشت شده و طبق نظر کارشناس و مهندس مرتبط اعمال شود.

درحال پردازش ...